Søk Eurogia2030 for innovasjon innen grønn omstilling og ren energi
EUROGIA2030 er en del av EUREKA-nettverket, som støtter internasjonale forsknings- og utviklingssamarbeid på tvers av ulike sektorer.
Eurogia2030-programmet har som mål å løse utfordringer i energimarkedet gjennom å utvikle Eurogia2030 5Ds-strategien – ved hjelp av lavkarbonteknologiske FoU-løsninger ønsker Eurogia2030 å bidra til et bærekraftig miljø og til å nå EUs mål om klimanøytralitet innen 2050.
Nordic Innovators har mange års erfaring med å arbeide med programmer innen EUREKA-klyngen.
Kontakt oss for å lære mer om dine finansieringsmuligheter med Eurogia2030, hvis du er en SMB eller (noen land finansierer også) et universitet, forskningssenter eller stort foretak (LEs), og en del av landene i EurekaNetwork.
En to-stegs søknadsprosess
Steg 1 Søknadsmal (Prosjektoversikt)
Korte tekstbokser som skisserer prosjektoversikt, konsortiumoversikt, prosjektaktiviteter, prosjektkostnader, marked og produktresultater.
Frist: 15. november 2024
Steg 2 Søknadsmal (Fullstendig søknad)
En rekke tekstbokser som dekker en grundig beskrivelse av problemet, ideen, markedet, konsortiet, prosjektaktiviteter og kostnader, samt utnyttelse av resultater.
Steg 2 Tilleggsdokumenter som må sendes inn:
Søknadsbudsjett, Erklæring om aksept, Prosjektsamarbeidsavtale og 2 juridiske informasjonsskjemaer for konsortiets kontaktpersoner.
Eurogia2030 5Ds-strategi
Dekarbonisering
Denne søylen fokuserer på å redusere karbonutslipp i alle sektorer, spesielt innen energiproduksjon og -forbruk.
Prosjekter under denne søylen legger vekt på å utvikle lavkarbonteknologier, fornybare energikilder (som sol, vind og hydrogen) og løsninger for karbonfangst og -lagring (CCS).
Demokratisering og Digitalisering
Integrasjon av borgerdrevne energitiltak, prosummodeller og politikk som støtter rettferdig tilgang til rene energiløsninger.
Utnyttelse av digitale teknologier som AI, big data, blockchain osv. for å optimalisere energisystemer, administrere smarte strømnett og integrere fornybar energi i strømnettet gjennom intelligente systemer.
Diversifisering og Desentralisering
Sikring av rene energikilder for å styrke energisikkerhet og bærekraft, og gjøre dem mer motstandsdyktige mot forstyrrelser og markedssvingninger.
Overgang fra sentraliserte, storskala kraftproduksjonssystemer til mer lokale og distribuerte fornybare energisystemer, fremme mikronett og samfunnsbaserte energiprosjekter.