Søk CETPartnership
CETPartnership vil være en utmerket mulighet for deg hvis du er aktiv innen energisektoren og ønsker å utvikle et lite til mellomstort FoU-prosjekt innen klimaomstilling.
Hos Nordic Innovators kan vi hjelpe deg med å utvikle en vellykket søknad for CET og tilby et bredt nettverk innen energisektoren for å støtte byggingen av konsortier. Vi har erfaring med å støtte alle typer enheter som arbeider med energiproduksjon, distribusjon, lagring og bruk med skreddersydde strategiske rådgivningstjenester for finansiering av FoU- og innovasjonsprosjekter.
Om CET-Partnership
The Clean Energy Transition Partnership (CETPartnership) har som mål å akselerere den rene energiovergangen for å oppnå målet om klimanøytralitet innen 2050. Det er et flerpartssamarbeid og strategisk partnerskap mellom nasjonale og regionale forsknings-, utviklings- og innovasjonsfinansieringsprogrammer i EU-medlemsland og tilknyttede land, med medfinansiering fra Europakommisjonen gjennom Horizon Europe (HE).
Climate Energy Transition (CET) Partnership 2023 er den andre årlige medfinansierte utlysningen under dette partnerskapet. Det er en todelt utlysning for konsortier, strukturert i 12 tematiske moduler innen energifeltet og åpen for en bred rekke teknologimodenhetsnivåer (TRL 3-9)."
Hvem kan søke?
Et konsortium bestående av minst 3 uavhengige enheter (minst en koordinator og to partnere).
De må være ansett som kvalifisert for finansiering av relevante nasjonale/regionale finansieringsorganisasjoner fra minst tre forskjellige land som deltar i utlysningen (liste over finansieringsorganisasjoner og moduler). Av disse tre enhetene må minst to være fra EU-medlemsland eller HE-tilknyttede land.
Enhver juridisk enhet kan søke (privat eller offentlig), uavhengig av deres karakter (SMB, stort selskap, universitet, forskningssenter, kommune, NGO, etc.).
Utlysningen krever overholdelse av visse transnasjonale, nasjonale og modulkrav (f.eks. TRL-nivåer, budsjett osv.).
Videre er det tilrådelig å grundig sjekke alle disse kravene, samt godkjenning av kvalifikasjoner fra den tilsvarende finansieringsorganisasjonen for hver søkerenhet før man søker på denne utlysningen."
Hvilke teknologier støttes
Det er definert 12 tematiske moduler i denne CETPartnership-utlysningen:
- Likestrøm (DC)-teknologier for kraftnett
- Energisystem fleksibilitet: fornybar produksjon, lagring og systemintegrering
- Avanserte fornybare energiteknologier for kraftproduksjon
- Karbonfangst, bruk og lagring (CCUs)
- Hydrogen og fornybare drivstoff
- Oppvarmings- og kjøleteknologier
- Geotermiske energiteknologier
- Integrerte regionale energisystemer
- Integrerte industrielle energisystemer
- Integrering av ren energi i bygde omgivelser
Størrelse på tilskudd og prosjektdetaljer
Totalbudsjett: 0,5-5 millioner euro.
Den totale innsatsen fra en partner i prosjektkonsortiet kan være maksimalt 60 % av det totale prosjektets innsats. Den totale innsatsen fra partnerne fra ett land/region i prosjektkonsortiet kan være maksimalt 75 % av den totale prosjektinnsatsen.
Prosjekter kan vare maksimalt 36 måneder og bør starte innen 15. desember 2024. Tilskudd per partner kan gå opp til 1 million euro (avhengig av søkereenhets karakter, hver finansieringsorganisasjons regler og antall partnere fra samme region/land i konsortiet).
Evalueringskriterier
Utlysningen inneholder trinn 1 ("pre-proposal"-stadiet) og trinn 2 ("full proposal"-stadiet).
For å bli vurdert for finansiering, må "pre-proposal"-en komme videre til trinn 2. Begge CET-forslagene vil bli evaluert basert på deres teknologiske innovasjon, kommersielle påvirkning, bidrag til modulens forventede virkninger, konsortiumets kvalitet og effektiviteten av gjennomføringen.