Batterier og ESS - Ny måte å drive på
Batterier og andre energilagringssystemer (ESS) er viktige drivkrefter i den globale energiovergangen, ettersom de muliggjør integrering av fornybare energikilder ved å håndtere deres iboende intermitterende og variable natur, balansere markedets energitilbud og etterspørsel, samt muliggjøre desentraliserte energisystemer. I tillegg, med økt elektrifisering av mobilitetssektoren og mange andre industrier, kan ESS sikre pålitelige, effektive og bærekraftige energisystemer som gir nettstabilitet og støtter off-grid-applikasjoner.
Europa har satset på innovative og effektive ESS gjennom en kombinasjon av politiske rammeverk, finansieringsprogrammer og samarbeidende initiativer. Spesielt har det blitt lagt stor innsats i å bygge et konkurransedyktig batteriekosystem, med nøkkelpartnerskap som BATT4EU, BEPA og Batteries Europe, samt forskningsinitiativer som BATTERY 2030+.
Vårt team vil støtte deg fra konsept til finansieringssuksess, med full forståelse for de unike utfordringene og mulighetene innen dette avgjørende temaet...
... Uansett om du fokuserer på
Batterier
- Nye og effektive elektroder / katalysatorer
- Avanserte elektrolytter
- Produksjon og montering av celler
- Batterigjenvinning
Andre
- Superkondensatorer
- Hybrid elektrokjemiske ESS
- Redox flow-batterier
- Kjemisk energilagring (syntetiske drivstoff, power-to-X, hydrogen)
- Termisk energilagring (TES) systemer
Relevant Funding programmes for Batteries and other energy storage systems
CETPartnership-programmet har som mål å styrke den rene energiovergangen og fremme samarbeid mellom innovative bedrifter, ved å støtte grensekryssende prosjekter for en ren energiovergang. Programmet tilbyr finansiering som dekker 50-75 % av prosjektkostnadene, noe som gjør det til et ideelt steg for små og mellomstore bedrifter (SMB) som satser på internasjonale prosjekter.
Horizon Europe Cluster 5
Cluster 5 is dedicated to accelerating Europe’s green and digital transitions, driving economic, industrial, and societal transformation towards achieving climate neutrality by 2050. This includes the energy and mobility sectors to greenhouse gas neutrality alongside supporting other sectors.
Fokuset er på innovative lavkarbonteknologier og prosesser i energiintensive industrier, med mål om å lansere industrielle løsninger for å avkarbonisere Europa og støtte overgangen til klimaneutralitet. For alle prosjektstørrelser kan søkere få opptil 60 % av de totale prosjektkapitalutgiftene.
Connecting Europe Facility (CEF)
En nøkkelleveranse til EUs Green Deal og EUs avkarboniseringsmål for 2030 og 2050. Med et totalt budsjett på 20,73 milliarder euro for perioden 2021-2027, driver CEF økonomisk vekst og konkurranseevne gjennom målrettede infrastrukturinvesteringer som støtter utviklingen av de transeuropeiske nettverkene.
Breakthrough Energy Catalyst
Målet er å samle inn 840 millioner euro for å finansiere fremvoksende klimateknologiprosjekter som betydelig reduserer klimagassutslipp, men som for øyeblikket er for kostbare å skalere. Prosjektene inkluderer storskala demonstrasjoner og unike industrielle initiativer for ren teknologi som er i tråd med EUs Green Deal og klimamålene for 2030.